Open/Close Menu Επίσημη Ιστοσελίδα

Αποκρυφιστικές πρακτικές για την αντιμετώπιση του Coronavirus (Covid- 19)

Τοῦ Πρωτ. Βασιλείου Ἀ. Γεωργοπούλου, Λέκτωρος Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ

H συστηματική, ενεργός και ποικιλόμορφη παρουσία του αποκρυφιστικού χώρου για την αντιμετώπιση του πόνου και της ασθένειας έχει μεγάλη και ποικιλόμορφη παρουσία. Στο πλαίσιο του αντιχριστιανικού φαινομένου της «Νέας Εποχής», κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, οι αντιεπιστημονικές,  ανορθολογικές αλλά και επικίνδυνες  «θεραπευτικές» δοξασίες και πρακτικές του αποκρυφιστικού χώρου βρήκαν ένα μεγάλο πεδίο εύκολης διάδοσης και πρόσληψη τους.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις ημέρες μας που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την πανδημία του Covid–19. Ενώ η επιστημονική ιατρική κοινότητα παγκοσμίως καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες για την επαρκή και επιτυχή θεραπευτική αντιμετώπιση της σύγχρονης πανδημίας, εκπρόσωποι του αποκρυφιστικού χώρου, διαφημίζουν και προτείνουν μαγικές φόρμες, σύμβολα και αριθμούς, ως ασφαλή μέσα προφύλαξης και  προστασίας από τον Coronavirus (Covid- 19).

Tο εσωτεριστικό – νεοεποχίτικο περιοδικό «Οmnia» προωθεί και διαφημίζει ως  μέσο προστασίας  ένα μαγικό αριθμό, τον αριθμό 8787, σε συνδυασμό με την  χρήση του σ’ ένα ποτήρι νερό το οποίο προηγουμένως θα έχει καταλλήλως, μέσω των πρακτικών του χώρου, ενεργοποιηθεί.

Από την στιγμή που θα ενεργοποιηθεί η «εσωτερική δύναμη» αυτής της μαγικής φόρμας-αριθμού, που  θα παραχθεί, θα λειτουργήσει προστατευτικά για τον χρήστη του νερού από τον Covid– 19. Ποια είναι η πηγή αυτών των πληροφοριών σχετικά με τον μαγικό αριθμό 8787 και τη διαδικασία ενεργοποίησης του; Ο χώρος που τον διαφημίζει απαντά. Πρόκειται για Medium,την Τσέχα– PavlinaKlemm, που σήμερα ζει στη Γερμανία και προβάλλεται ως κανάλι μετάδοσης πληροφοριών  από τον αόρατο κόσμο.

Στην ίδια γραμμή κινείται και ένα άλλο Medium-κανάλι, ο Natara (JörgLoskant), ιδρυτής του «Kamasa – Therapie– Ausbildungsinstituts», που προβάλλεται ως θεραπευτής και πνευματικός οδηγός που λαμβάνει καθοδήγηση και πληροφορίες από τον αόρατο κόσμο, κυρίως, πάντα κατά τους ισχυρισμούς του, από τον αρχάγγελο Μιχαήλ. Το Ινστιτούτο που έχει ιδρύσει παρουσιάζεται να έχει τα πνευματικά δικαιώματα χρήσης της μαγικής φόρμας, του αριθμού 537354, που τον προβάλλει  ως μέσο προστασίας και θεραπευτικής ισχύος έναντι του Covid– 19, αλλά και του κωδικού ενεργοποίησής  του.

Κατά τους ισχυρισμούς του χώρου, αυτή η μαγική φόρμα αποκαλύφθηκε στο Medium-κανάλι Natara από τον αόρατο κόσμο, την 18-1-2020, κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης μιας άλλης, αποκρυφιστικού χαρακτήρα «θεραπευτικής» πρακτικής, γνωστής ως «ψυχικού χειρουργείου» [PsychicSurgery].

Φυσικά  η «θεραπευτικές» προσφορές κατά του Covid–19 των κινήσεων του αποκρυφιστικού χώρου δεν προσφέρονται δωρεάν. Το δικό μας , σύντομο, τελικό σχόλιο θα είναι η υπενθύμιση του απ. Παύλου προς τους χριστιανούς κάθε εποχής να προσέχουν ώστε «να μην τους εξαπατήσει κάποιος με κανέναν τρόπο» (Β΄Θεσ.2, 3), πολύ δε περισσότερο να μην προσέχουν χώρους, που, ενίοτε, πάρα το ελκυστικό λεξιλόγιο – βιτρίνα πού χρησιμοποιούν, κυριαρχούν «πνεύμασι πλάνοις και διδασκαλίαις δαιμονίων» (Α΄ Τιμ. 4, 1).

Σημειώσεις
1) R.BiewaldKleinesLexikon des Okkultismus, 2005, σ.78. Πρβλ. L. Gassman- M. Kotsch (Hrsg), Kleines EsoterikHandbuch, 2007, σσ.94 – 106.EZW – TEXTE (215).QuellentextezurneuenReligiosität, 2011, σσ.214 – 215.
2) K. Bannach- K.Rommel (Hrsg), ReligiöseStrömungenunsererZeit.EineEinführung und Orientierung,1992, σσ.82 – 84.R. Hempelmannu.a (Hrsg), Panorama der neuenReligiosität, 2001, σσ.245 – 247.
3) A. Ernst, “New Age- einneuerWegzukörperlicher und seelischerGesundheit ? “, Μaterialdienst1 (1991), 15 – 25. Μ.ΥorkHistorical Dictionary of New Age Movements, 2004, σσ.89 – 90.ΠρβλΑ.ΑβραμίδηἈνορθόδοξεςθεραπευτικέςμέθοδοιτῆς « ΝέαςἘποχῆς»,  1998.
4) Μaterialdienst 5 (2020), σ.374 – 375 [Μ.Pöhlmann]
5) Μaterialdienst 5 (2020), σ.373 – 374 [Μ.Pöhlmann]
6) N. DruryThe Dictionary of the Esoteric, 2002, σ.259. R. BiewaldKleines Lexikon, σ.77.

© Ι. Ν. Αγ. Θεράποντος Ζωγράφου - Powered by Eshoped

Ακολουθήστε μας: