Open/Close Menu Επίσημη Ιστοσελίδα

Πρόγραμμα εκδρομής στην Καππαδοκία 14-21/7/2020

έκδοση .pdf εδώ…

14/7 Τρίτη, Εκκίνηση του ταξιδιού μας!  Συνάντηση στον Πειραιά στις 18.00 και αναχώρηση με το πλοίο της Blue Star Ferries για την Χίο. Άφιξη στο νησί την επόμενη μέρα τα ξημερώματα.

15/7 Τετάρτη, Χίος –Τσεσμέ, Έφεσος & Σμύρνη. Άφιξη στο νησί στις 04:30, αποβίβαση στο λιμάνι και χρόνος αναμονής μέχρι τις 08:00 όπου με το πλοιάριο θα αναχωρήσουμε για το Τσεσμέ της Τουρκίας. Μεταφορά στην Έφεσο, επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη και την κρύπτη, στον Αρχαιολογικό χώρο και το σπήλαιο των 7 κοιμωμένων παίδων. Γεύμα (προαιρετικό) επιστροφή στην Σμύρνη, ξενάγηση πόλεως. Προκυμαία, συνοικία Κονάκι, Μπεζεστένι, Ρωμαϊκή Αγορά, παλιά ελληνικά κτίρια του Κορδελιού, ναός του Αγίου Βουκόλου. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

16/7 Πέμπτη, η εξαίρετη ομορφιά του Παμουκαλέ (Ιεράπολη). Πρωινό, αναχώρηση για το Παμουκαλέ (Ιεράπολη) όπου θα δούμε τον τόπο όπου ίδρυσε ο Απόστολος Παύλος την εκκλησία του, την αρχαία πόλη, τους λευκούς καταρράκτες, τα ρωμαϊκά λουτρά, το αμφιθέατρο, την πύλη του Αδριανού, το μουσείο της Ιεράπολης, τις θερμές πηγές με ασβεστούχα άλατα και την μητρόπολη της Λαοδικείας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

17/7 Παρασκευή, Παμουκαλέ & Ικόνιο. Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Ικόνιο όπου θα δούμε τα ερείπια από τα ανάκτορα του Σουλτάνου των Σελτζούκων, το Σουλτάν -Τζαμί και τον τεκέ του Τάγματος των Μεβλεβή. Θα περιηγηθούμε στην πόλη που είναι η έδρα του Τάγματος των Δερβίσιδων και θα θαυμάσουμε την Σελτζούκικη αρχιτεκτονική της. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

18/7 Σάββατο, Ικόνιο & Προκόπι.  Πρωινό και αναχώρηση για το Προκόπι. Άφιξη το μεσημέρι, ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη (Προκόπι), κλασικό δείγμα της Καππαδοκιακής τέχνης. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης. Επίσκεψη στο σπίτι όπου έζησε και αγίασε ο Αγ. Ιωάννης ο Ρώσος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

19/7 Κυριακή, Στην Κοιλάδα του Κοράμματος. Μεταφορά για Θεία Λειτουργία (εφ όσων μας δοθεί άδεια από τις Τουρκικές αρχές). Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε για τη γειτονική Κοιλάδα του Κοράμματος (Goreme) με τις περίφημες υπόσκαφες εκκλησίες. Ένα μοναδικό θέαμα με έντονα πρωτοχριστιανικά στοιχεία και αξεπέραστη φυσιολατρική ομορφιά. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη γειτονική κωμόπολη της Σινασού. Μια μοναδική περιοχή που «κουβαλάει» μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα ευπόρων εμπόρων της περιοχής. Θα διασχίσουμε, με τα πόδια, την κεντρική πλατεία, θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Αμέσως μετά θα θαυμάσουμε το αρχοντικό του Ρίζου, ένα δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής, χώρος κατοικίας ενός ιστορικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Θα επισκεφθούμε την υπόσκαφη εκκλησία του Αγ. Βασιλείου στην άκρη της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Προκόπι.

20/7 Δευτέρα, Μαλακοπή & Καρβάλη. Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε τη διαδρομή μας με πρώτο σταθμό την Μαλακοπή (Derinkuyu) όπου βρίσκεται η Υπόγεια Πολιτεία. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Καρβάλη (Guzelyurt) όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, τη μικρή κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο. Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο Φαράγγι του Περιστρέμματος, μια πανέμορφη εικόνα πλημμυρισμένη από έντονη βλάστηση και πέρασμα ενός ποταμού. Θα κατηφορίσουμε 290 σκαλοπάτια φθάνοντας στην κοίτη του ποταμού και θα εντυπωσιαστούμε από την μοναδική θέα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Προκόπι.

21/7 Τρίτη, Επιστροφή στην Αθήνα μέσω Κωνσταντινουπόλεως. Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Καισαρεία. Μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα. με ενδιάμεσο σταθμό την Κων/πολη. Άφιξη στις 20.45.
Ελάχιστος Αριθμός 30 άτομα και μέγιστος 44 άτομα

Τιμή ανά άτομο

Α. Εάν μαζευτούν προκαταβολές για 30 άτομα με προκαταβολές   μέχρι 20/1/20

Σε δίκλινο : 740 ευρώ (σε deck στο πλοίο)          Επιβάρυνση σε μονόκλινο στα ξενοδοχεία: 130 ευρώ

Β. Εάν δεν μαζευτούν 30 προκαταβολές έως τις 20/1, η τιμή αλλάζει: (προκαταβολές μέχρι 10/2/20 )

Σε δίκλινο : 805 ευρώ (σε deck στο πλοίο)          Επιβάρυνση σε μονόκλινο στα ξενοδοχεία: 130 ευρώ

Και στις δύο πιο πάνω τιμές:

Επιβάρυνση για αναβάθμιση σε καμπίνα σε εσωτερική τρίκλινη ή τετράκλινη: 50 ευρώ

Επιβάρυνση για αναβάθμιση σε καμπίνα εσωτερική δίκλινη: 60 ευρώ

Προκαταβολή:   350 ευρώ μέχρι       20/2/1/20 (ή μέχρι 10/2/20)

Εξόφλησητο υπόλοιπο ποσό  30/5/20

Στην τιμή περιλαμβάνονται

-Αεροπορικά εισιτήρια Καισάρεια – Αθήνα με φόρους αεροδρομίου και επίναυλο καυσίμων

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Χίος με Blue Star Ferries σε απλή οικονομική θέση.

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χίος- Tσεσμέ.

-1 διανυκτέρευση στην Σμύρνη σε ξενοδοχείο 3* με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο)

-1 διανυκτέρευση στο Παμούκκαλε σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο)

-1 διανυκτέρευση στο Ικόνιο σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο)

-3 διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία σε ξενοδοχείο 5* με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο)

-Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη την διάρκεια των ξεναγήσεων

-Πούλμαν σε όλη την διάρκεια των ξεναγήσεων

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

-Συνοδός του γραφείου μας.

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

-Οι είσοδοι στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, τα γεύματα και τα ποτά στα δείπνα

-Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

Πτήσεις:

TK2013  21JUL ASR-IST  1445 1630

TK1843  21JUL IST-ATH  1910 2045

*Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.

© Ι. Ν. Αγ. Θεράποντος Ζωγράφου - Powered by Eshoped

Ακολουθήστε μας: